Det krävs mycket för att bli fotbollsproffs

En dröm många har när de är små är att bli fotbollsproffs. Tanken på att få spela i VM, EM eller Champions League är något som kittlar för alla barn med stora drömmar inom fotbollen. Det är dock väldigt få förunnat att ta sig så långt. Men möjligheten finns, oavsett bakgrund eller kön. Även om chansen att lyckas är liten då konkurrensen är enorm, så finns det saker man kan göra för att öka den. Ett exempel är att skaffa sig ett hemmagym så man hela tiden har nära till sin träning. Ett hemmagym är praktiskt då man slipper att lägga tid på att ta sig till gymmet och man behöver aldrig vänta på andra som redan använder maskinerna.

Öka möjligheterna att bli proffs

Det räcker dock inte bara att träna styrka på ett hemmagym för att bli en del av de svenska legendarer vi haft genom åren. För att öka möjligheterna att bli proffs måste man börja tänka som ett proffs. Det innebär att man måste äta rätt, sova tillräckligt många timmar och lägga många timmar på att träna extra för att bli bättre än alla andra. Har man dessutom någon särskild idol som man vill efterlikna kan det vara bra att studera den spelarens spel. Man kan lära sig mycket på att specialgranska hur riktiga proffs gör i olika sekvenser och hur de löser olika situationer. Nu för tiden har man bra möjligheter att studera spelare hemifrån på Youtube, men om man har möjlighet så bör man även göra det på plats. Det finns många häftiga fotbollsmatcher i Europa man kan titta på. Så en resa till Spanien, England eller Italien är bra tillfällen för att scouta sina favoritspelare lite extra, och framför allt på plats.

Uppoffringar

Vill man bli proffs så krävs det även en hel del uppoffringar. I synnerhet under tonåren kan det bli så att man får tacka nej till fester, i synnerhet om det är dagen innan en match eller träning. Det är nämligen viktigt att man får den sömn kroppen behöver för att återhämta sig så att man kan vara fullt fokuserad när det vankas träning eller match. Man bör även hålla sig undan eller vara väldigt försiktig med alkohol då den har en negativ inverkan på kroppen.

I tillägg till allt ovanstående krävs det även tur. Med det menas att man blir upptäckt av en klubb som kan utveckla vidare de färdigheter man redan har.