Fotboll för både män och kvinnor

Fotboll är en väldigt spännande sport och en av de mest spännande ligorna i världen. När det gäller fotboll är faktiskt den inhemska Allsvenskan. Det har att göra med att Allsvenskan ofta är en liga som är väldigt jämn ända in i det sista. I årets omgång av Allsvenskan, säsongen 2019, är det just nu många lag ifrån de olika storstäderna som hävdar sig väl i seriens tabell.

Stockholmslaget AIK har till exempel efetr en seg start ryckt upp sig riktigt ordentligt. Om AIK kan gå hela vägen i år är dock kanske inte något som man skulle lägga ett spel på, eftersom AIK har ett mindre starkt lag i år än förra säsongen när de blev mästare.

För de kvinnliga spelarnas del blir årets säsong en aning annorlunda eftersom det blir en och annan spelare som åker ner till Frankrike för att spela VM i fotboll som avgörs i juni 2019. Det påverkar årets omgång av Allsvenskan för damer när vissa spelare inte är med och riskerar att bli skadade under det stora världsmästerskapet i fotboll. För Sveriges del blir det matcher mot ett par olika lag i gruppspelet. Först en match mot Chile den 11:e juni och några dagar senare en match mot Thailand. Den svåraste matchen i gruppspelet för Sveriges del blir dock utan tvekan mot USA, men om Sverige vinner de två första matcherna kan de ju redan vara klara för avancemang innan den avslutande matchen i gruppspelet.

Det spelar ingen roll om man är en damspelare eller om man spelar med ett lag som gör pojkar av män. I båda fallen så är rätt utrustning ack så viktigt och lika viktigt oberoende av kön. För en man som spelar fotboll kan även en suspensoar eventuellt rekommenderas. En kvinna bör kanske lägga lite extra pengar på en sportbehå istället. Och benskydd är otroligt viktigt eftersom den som spelar utan benskydd kan råka riktigt illa ut i värsta fall. Men allra viktigast är kanske skorna. Ett par ordentliga fotbollsskor är det viktigaste på planen och man behöver själv känna efter hur många dobbar man behöver och anpassa skorna efter underlaget (grus, konstgräs, vanligt gräs eller inomhusspel).

Man behöver även skor i resten av livet utanför spelet på planen också och därför kan till exempel ett par sköna sandaler vara viktigt och särskilt om de håller en hög kvalitet. Ett varumärke som säljer riktigt prisvärda skor om man istället vill ge sig ut på en slags vandring i bergen eller i fjällen är viking, som säljer skor som håller en utmärkt kvalitet och inte går av för hackor. Med rejäla sulor som inte slits ut i första taget är det precis sådana skor som man gärna använder utanför planen. Fötterna förtjänar det bästa, både i idrottssammanhang och till vardags när man strövar i det fria.