Fotbollsresa till Stockholm

  • milton 

Fotboll är världens populäraste sport. Många drömmer om att åka på en fullspäckad fotbollsresa med biljetter till ett härligt derby, ett fint hotell och en god middag efter matchen. I princip alla större städer i Europa har ett bra utbud av spännande fotbollsmatcher, även om London, Madrid och Rom kanske är favoriterna. Att resa utomlands för fotbollsresan kräver dock en ganska stor budget. Fotbollsresor inom Sverige ska inte underskattas och om du inte är ifrån Stockholm kan ett derby mellan Djurgårdens IF, Hammarby IF eller AIK vara en häftig upplevelse. Eller varför inte boka när svenska landslaget spelar på mäktiga Friends Arena.

En fotbollsresa vara den ultimata julklappen att ge till sin partner. Eller om du är förälder är det inte fel att skippa barnkalas och istället ta en fotbollsresa till Stockholm. Är hela familjen intresserad av fotboll kan det även vara en perfekt familjeweekend.

Att tänka på inför fotbollsresan

Det är alltid mycket att fundera på och planera innan man ska resa någonstans. Du ska hitta ett bra hotell som är prisvärt och med bra läge, du kanske måste boka tåg eller flyg, se vilka restauranger som kan vara aktuella och vilka sevärdheter ni ska prioritera under vistelsen. När du åker på en fotbollsresa ska du även planera vilken match ni ska gå på, och kanske se om det finns någon annan relaterad aktivitet inför matchen, såsom en rundvandring inne på stadion.

Vid en fotbollsresa är själva fotbollsmatchen huvudnumret. Om ni är flexibla vad gäller datum så bör du kolla upp vilka matcher som kan tänkas vara extra spännande. Ett derby mellan två ärkerivaler brukar vara lockande. Exempelvis ett Stockholmsderby mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF är givetvis mer lockande än när ett bottenlag kommer på besök till Stockholm. Derbymatcher bidrar alltid till att det är mer drag på läktaren, det blir en magisk stämning och atmosfär. Du kommer känna att det inte är en vanlig seriematch i Allsvenskan som du besöker, utan snarare är stämningen i nivå med en Premier League-match.

Utöver att välja match med omsorg, bör du noga välja ut ett hotell. Ta inte det första bästa hotellet du hittar, utan surfa runt på olika bokningssajter för att se vilket hotell som passar era behov allra bästa. Ta dig god tid på dig med att läsa recensioner för att bilda dig en uppfattning om hotellet, och kolla gärna privata bilder som besökare lagt upp för att inte låta dig luras av olika reklambilder.

Till sist, när du ändå är i Stockholm för att uppleva fotboll live, bör du kolla upp vilka andra sevärdheter som ni kan spendera förmiddagen med att besöka. Det finns mycket att göra i Stockholm. Allt från en promenad i Gamla stan, besök på olika museer till utelivet på Stureplan eller en god middag på en lyxrestaurang.