Goal of the Dead

  • milton 

Den franska filmen Goal of the Dead från 2014 har till alla zombiefans stora glädje hittat ett sätt att förena fotboll med zombies. Filmen är unik i sitt slag och har fått varierande kritik.

I händelsernas centrum finner vi fotbollsproffset Sam Lorit och hans fotbollslag Olympique de Paris när de har återvänt hem för att möta hemmalaget Caplonge i en spännande match. Det var 17 år sedan de senast besökte hemstaden och de väntar sig ett varmt mottagande.

Zombieattack

Sams gamle lagkamrat och rival i hemmalaget, Jeannot, tänker använda steroider för att säkra vinsten och förnedra förrädaren som lämnade deras lag för att spela proffsfotboll i Paris. Hans pappa injicerar honom med nya steroider utan att veta att de är kontaminerade med ett livsfarligt zombievirus som omedelbart börjar verka. Jeannot muteras snabbt till en galen, fradgande och blodtörstig zombie vars enda bestående minne är att han ska hitta och döda Sam Lorit. Han beger sig till fotbollsmatchen och dödar allt i sin väg. När han når stadion är massakern ett faktum. Nu har spelet tagit en hel ny vändning och det gäller att försöka överleva mot alla odds.