Green Street Hooligans

  • milton 

Den omdiskuterade filmen Green street hooligans från 2005 tar upp de våldsamma aspekterna av fotbollshuliganism. Filmen har även fått två uppföljare i “Green Street 2: Stand Your Ground” 2009 och “Green Street 3: Never Back Down” 2013.

Huliganism

Filmen visar hur lätt det är för unga vuxna att lockas med i våldsamma rörelser som fotbollshuliganism. Elijah Wood spelar journaliststudenten Matt Buckner som blir utslängd från Harvard på grund av kokain. Problemet är bara att han i själva verket är oskyldig och kokainet tillhörde hans rumskamrat. Vännen har dock en mycket förmögen och inflytelserik familj och Matt låter sig mutas till tystnad.

Matt använder pengarna för att hälsa på sin syster i London. Där träffar han på svågerns bror Steve (Charlie Hunnam) och det visar sig att han är ledare för fotbollshuliganligan GSE – Green Street Elite. Steve tar med sig Matt på en fotbollsmatch med ett efterföljande besök på puben. Matt beger sig sedan ensam hem för att sova hos systern, men han blir attackerad av Birminghamfans på hemvägen. Några GSE medlemmar kommer till undsättning och hjälper honom ur knipan. Matt idientifierar sig med gruppen och bestämmer sig för att bli medlem.