Kick

  • milton 

Den brittiska filmen Kick från 2015 får adrenalinet att rusa i ådrorna, men inte på grund av spännande spel på plan utan på grund av ren och skär skräck. Filmen har lyckats med tilltaget att på ett alldeles unikt sätt mixa fotbollsfilm och rysare.

Olaglig fotbollsmatch

Filmen handlar om två unga män och bästa vänner, Dan och Steve, som har fått nys om att en hemlig och förbjuden undergroundmatch i fotboll ska spelas på Premier Leagues fotbollsstadion. Grabbarna har mutat sig in och deltar med liv och lust i matchen. De har ingen aning om vad som väntar dem.

Spel på liv och död

Efter matchen släcks ljusen på plan och de båda vännerna beger sig till omklädningsrummet. De lyckas dock inte lämna byggnaden innan tio på kvällen och upptäcker att dörrarna är låsta. Det hade kanske inte varit hela världen, men när de dessutom upptäcker att alla ljusen är släckta i korridorerna och hittar några döda kroppar inser de att det är blodigt allvar. En galen mördare är lös i byggnaden och han är ute efter dem. Den förbjudna och spännande fotbollsmatchen har förvandlats till ett spel med livet som insats och mördaren har hela natten på sig.