Looking for Eric

  • milton 

2009 släpptes den intressanta filmen “Looking for Eric” som är en fransk-brittisk kollaboration. Här har man hittat ett annorlunda grepp när det gäller fotbollsfilm och ingången handlar om att på ett alldeles eget och unikt sätt använda sig av kreativ verklighetsflykt för att hantera svåra och utmanande situationer i livet.

Verklighetsflykt

Huvudpersonen Eric Bishop (Steve Evets) från Manchester arbetar som brevbärare, men på fritiden är han fotbollsfrälst och följer troget hemmalaget Manchester United i både medgång och motgång. Hans eget liv börjar dock göra honom alltmer deprimerad. Allt är kriser och kaos. Han tar hand om sitt barnbarn så ofta han kan, men då blir han påmind om exfrun som han övergav när deras gemensamma dotter föddes. Styvsonen som har problem med droger och langare förvarar vapen i huset och alla känner sig otrygga.

Eric funderar på att ta livet av sig, men beslutar sig för att meditera med några vänner och sedan stjäla lite cannabis från styvsonen. Plötsligt manifesterar sig hans livs idol Eric Cantona mitt i sovrummet under en drogframkallad hallucination. Eric Cantona spelar sig själv i filmen och blir brevbärarens personlige livscoach och rådgivare.