Mean Machine

  • milton 

Den brittiska skådespelaren och före detta fotbollsspelaren Vinnie Jones spelar huvudrollen som Danny Meehan i filmen “Mean Machine”.

Korruption

Danny visar sig vara en riktigt slipad typ som dock har problem att hålla sig på rätt sida av lagen. Förföljd av dåliga beslut och en del otur förlorar han hela sin förmögenhet från livet som proffs och lagkapten i det engelska landslaget. Han har satsat för mycket på hasard och med stora skulder som följd har han inget annat val än att försöka påverka utgången i lagets nästa match och samtidigt tjäna en hacka för besväret. Tyvärr fortsätter den nedåtgående spiralen när Danny dessutom blir våldsam och misshandlar två poliser. Med en rattfylla i bagaget och en korrumperad match bakom sig hamnar han i fängelse.

Fängslande fotboll

Som intagen på Longmarshfängelset väntar en helt annan tillvaro, men “Mean Machine” har inte svårt att försvara sig. Ganska snart blir han kontaktad av fängelsedirektören som är förtjust över att ha en kändis i sitt fängelse. Han är dessutom helt besatt av fotboll. Direktören hotar med allvarliga konsekvenser om inte Danny börjar träna vakternas lag i fotboll. De deltar nämligen i en amatörliga och behöver lära sig några tricks. Danny bestämmer sig för att träna fångarnas lag istället för att de ska kunna slå vakternas i en träningsmatch.

Danny måste plocka ut ett lag bland alla fängelsets många fångar och han hittar bland annat den storvuxne smugglaren Massive som spelas av Vas Blackwood. Det är dock den fruktade Monk, porträtterad av actionstjärnan Jason Statham som står för de flesta målen. Monk blir Dannys stjärnspelare och det visar sig att de intagna har talang och de ger vakterna en rejäl utmaning. Naturligtvis blir den avslutande och viktiga matchen full av både fulspel och våldsamma tacklingar. Något annat hade varit en besvikelse i en match där ena laget består av några av de tuffaste och hårdaste män man överhuvudtaget kan hitta.