She’s the Man

  • milton 

De flesta som tänker på fotbollsfilmer associerar kanske till dokumentärer om till exempel Maradona eller Lionel Messi. Det finns dock gott om spelfilmer i alla möjliga olika genrer. Komedi är en genre som passar alldeles utmärkt när det gäller fotboll. Här finns mycket att skoja om.

Filmen “She’s the Man” från 2006 är en amerikansk komedi med en alldeles särskilt rolig twist. I händelsernas centrum står tonårstjejen Viola Hastings. Hon älskar att spela fotboll och hon gör riktigt bra ifrån sig i skolans tjejlag. Efter ett lov får hon dock veta att laget ska läggas ner och det finns inga möjligheter för tjejerna att få provspela i killarnas lag. Nu är det dags att ta till drastiska åtgärder!

Förväxlingskomedi

När Violas tvillingbror Sebastian ger sig i väg för att delta i en hemlig turné med sitt band till London har hon två veckor på sig att ta hans plats. Viola bestämmer sig för att ta chansen att få spela fotboll. Hon iklär sig rollen som sin bror och beger sig till hans nya skola, Illyria, som också visar sig vara konkurrenten till hennes egen. Ingen känner till hennes rätta identitet. Hon hoppas få vara med och slå sitt gamla skollag Cornwall och lära tränaren en läxa han sent ska glömma. Hon har dock inte räknat med att bli kär i sin rumskamrat Duke Orsino, som dock är kär i skolans populäraste tjej Olivia. Olivia i sin tur blir naturligtvis förälskad i Sebastian.

Filmen har lånat den brittiska pjäsförfattaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *