Vad är det som är så speciellt med stämningen i omklädningsrummet

Bland både barn och ungdomar har det under en lång tid varit populärt att utöva någon sport. Detta gäller för den delen även för vuxna. Men barn är dock nyfikna av sig och under barndomen och ungdomen provar många flera olika sporter för att hitta den man tycker är roligast eller den man är bäst på. I Sverige har i stort sett alla ungdomar provat på fotboll och då det är den mest populära sporten i landet så är det ett bevis på att även många ungdomar fastnat för den och fortsatt med den under en lång tid. Även efter den aktiva karriären så har man kanske tagit andra roller inom fotbollen, som exempelvis tränare, ungdomsledare eller en plats i en styrelse. För har man väl kommit innanför väggarna i fotbollens värld, så är det inte så lätt att ta sig ut därifrån.

Varför är då fotboll så populärt och roligt?

Ovanstående fråga kan man spekulera länge om utan att få något bra och tydligt svar. Men det finns en del faktorer som flera nuvarande fotbollsutövare och före detta fotbollsutövare ofta nämner, och det är gemenskapen och att man som lag strävar mot ett gemensamt mål. På så sätt skiljer fotboll sig från individuella idrotter som till exempel tennis eller rodd.

En annan faktor som man ofta hör är stämningen i omklädningsrummet. Allt från fotbollsstjärnor till fotbollsspelare på lägre nivåer nämner att de saknar stämningen och snacket i omklädningsrummet när de väl lagt skorna på hyllan. Det är säkert även en faktor till att en del väljer att satsa på en tränarkarriär efter den aktiva karriären. När vi ändå är inne på omklädningsrummet, så kan det ofta vara en väldigt fuktig miljö, främst i och runt duscharna. På så sätt bildas det lätt bakterier och det finns en risk att man får svamp eller andra infektioner. Då är det tur att man kan använda sig av canesten för att göra sig kvitt med det problemet så snabbt som möjligt.

Vad är det då för snack och stämning som finns i ett omklädningsrum?

Det skiljer sig säkert mycket mellan killar och tjejer gällande hur snacket och stämningen är i ett omklädningsrum. Bland killar är det säkerligen betydligt tramsigare i omklädningsrummet och det förekommer ofta en hel del practical jokes, höga fisar samt hån med glimten i ögonen. I ett omklädningsrum med tjejer är det säkerligen mer städat och bättre ordning då kvinnor överlag är lite mer mogna än män. Oavsett så är tiden i omklädningsrummet viktig för att skapa en gemenskap i laget och man spenderar trots allt ganska mycket tid i omklädningsrummet, både före och efter träningar och matcher.